• KIMO Instruments - Franta
  • CS Instruments GmbH - Germania
  •  	Schmidt Technology GmbH - Germania
  • PAJ Group - Danemarca
  • MBA Instruments - Germania

ISO 8573 - Masurarea calitatii aerului comprimat01.09.2013

ISO 8573Firma CS Instruments GmbH a pus la punct o serie de instrumente dedicate masurarii parametrilor specifici aerului comprimat. Aceste instrumente sunt dedicate in special specialistilor care se ocupa cu verificarea sistemelor de aer comprimat din industria farmaceutica. Cateva cuvinte despre prevederile standardul ISO 8573: Cele mai importante impuritati care apar in aerul comprimat sunt particulele solide, apa si uleiul. Ele se influenteaza reciproc (de exemplu: in prezenta uleiului sau a apei particulele solide creaza depuneri, iar uleiul si apa formeaza emulsii) si formeaza depuneri sau condens (de exemplu: vapori de ulei sau vapori de apa) in interiorul conductelor sistemului de aer comprimat. Exista si alte surse de contaminare, cum ar fi microorganismele biologice sau contaminantii gazosi.

OIL Check - Masurarea continutului de ulei rezidual


OIL CheckSenzorul OIL Check masoara continutul de ulei rezidual din vaporii de aer comprimat. Pentru aceasta se extrage un esantion reprezentativ din aerul comprimat care este dirijat catre senzorul OIL Check. Datorita masurarii continue si compararii cu nivelul limita predefinit, valorile care depasesc pragul sunt recunoscute rapid si imediat sunt initiate actiunile de remediere.

PC 400 - Numarator de particule

PC 400Numaratorul optic foarte precis de particule PC 400 masoaraparticule cu dimensiunea de la 0,1 μm fiind instrumentul ideal pentru monitorizarea calitatii aerului comprimat, clasa 1 (ISO 8573).
Este monitorizata functionarea corecta a elementelor filtrante montate in sistemul de aer comprimat si ajuta la identificarea imediata a filtrelor perforate. Aerul comprimat care strabate numaratorul de particule este supravegheat automat.

 
FA 410 - Senzor pentru masurarea punctului de roua (umezelii)

 410FA 410 masoara presiunea punctului de roua a aerului comprimat pana la -80° Ctd. Montarea lui se face direct in conducta cu ajutorul filetului exterior G ½" sau prin intermediul camerei de masurare care asigura strabaterea senzorului a unui debit constant de cca. 2 litri/minut. Si in acest caz monitorizarea este continua si se genereaza imediat un semnal de alarma in cazul in care uscatorul pentru aer comprimat se defecteaza.

DS 500 - Inregistratorul inteligent al noii generatii


DS 500Piesa centrala a sistemului de masurare a calitatii aerului comprimat este inregistratorul DS 500. El masoara si inregistreaza valorile senzorilor pentru continutul de ulei rezidual, particule si umezeala.
Valorile masurate sunt afisate pe un ecran color de 7". Graficele cu evolutia valorilor de la inceputul masurarilor pot fi vizualizate prin miscarea unui singur deget.
Inregistratorul integrat memoreaza valorile masurate sigur si cu precizie. Pragurile de alarmare pot fi introduse de utilizator, pentru fiecare parametru masurat. Sunt disponibile 4 relee pentru alarmare, care sunt activate la depasirea pragurilor de alarmare prestabilite.
Optional, DS 500 poate fi echipat cu pana la 12 intrari pentru senzori. Pentru conectarea la un PLC, DS 500 are o interfata Ethernet sau RS 485. Comunicatia este stabilita pe baza unui protocol Modbus.

DS 400 - Noul inregistrator inteligent


DS 400DS 400 este succesorul lui DS 300 si este "fratele mai mic" al lui DS 500. El dispune de doua intrari digitale pentru senzorii CS (punct de roua sau debit), un afisaj color TFT 3,5" cu atingere, o interfata USB pentru conectarea la PC si doua iesiri pe releu pentru alarmare.
Dispozitivul DS 400 este foarte versatil, avand o serie de optiuni care pot fi combinate in functie de aplicatie (memorie interna, modul suplimentar pentru doua intrari analogice, interfata RS485, interfata Ethernet, Webserver integrat, functie de totalizare si functii matematice pentru crearea unor canale virtuale).

Inapoi