• KIMO Instruments - Franta
  • CS Instruments GmbH - Germania
  •  	Schmidt Technology GmbH - Germania
  • PAJ Group - Danemarca
  • MBA Instruments - Germania

Masurarea debitului de aer comprimat - cheia succesului in eficientizarea energiei01.08.2013

Firma DMKReducerea pierderilor de aer comprimat este esentială pentru gestionarea eficienta a energiei. Dar cum stim daca exista posibilitatea de a economisi bani, daca noi nu masuram in primul rand consumul? Simpla observare a fenomenelor nu este optiunea corecta, deoarece pierderea de aer din conducte nu este vizibila – desigur, cu exceptia cazului in care veti observa o majorare a  facturii de energie. Cu toate acestea, consumul suplimentar tinde sa se strecoare pe langa noi an de an, in functie de instalatia utilizata.

Firma DMK nu lasa nimic la intamplare in aceasta privinta. Gigantul german de produse lactate, cu o cifra de afaceri de peste 4 miliarde de €, este fara indoiala foarte atent la consumul de aer comprimat. In fiecare zi, fabrica ultramoderna de lactate utilizeaza 38.000 m³ de aer comprimat pentru a transforma 1,6 milioane de litri de lapte in branza si cascaval. Pentru obtinerea unor ambalaje curate si igienice, sunt folosite saptamanal alte 320 kilograme de azot si CO2, emisiile fiind atent monitorizate. In productia de zi cu zi sunt utilizate si alte gaze suplimentare.

O cincime din costul energiei

Acelasi lucru este valabil si pentru multe alte companii care au o linie de productie. Multe dintre ele folosesc in procesul de productie instalatii complexe de aer comprimat care reprezinta pana la 20% din consumul total de energie. Singurii care profita de acest lucru sunt furnizorii de energie.

Pentru multe fabrici de prelucrare, totul se reduce la utilizarea irationala a caldurii, existenta unor scurgeri de aer comprimat de pana la 50%, lipsa sistemelor de control si “ignorarea” pierderilor de presiune pana in momentul cand toate acestea devin o problema evidenta.

Lucrati inteligent - nu doar mai greu

Institutul Frauenhofer din Karlsruhe a stabilit cu exactitate ca doar in Germania ar putea fi reduse anual 1,7 milioane de tone de emisii de CO2, prin eliminarea scurgerilor din instalatiile de aer comprimat. Nimeni nu stie adevata amploare a acestui fenomen la nivel global.

In afara de riscul incalzirii globale, realitatea financiara vorbeste de la sine. In zilele noastre, cele mai mari castiguri pe care le puteti avea in raport cu concurenta, se obtin prin cresterea eficientei. Datorita incetinirii cresterii economice in Uniunea Europeana este evident ca nu exista alte mijloace rapide de crestere si cea mai buna solutie este: mai bine, mai inteligent si mai repede.

Tot secretul sta in detaliu

Firma DMK foloseste instrumente de masurare produse de firma CS Instruments pentru a-si atinge scopul. Concret, DMK foloseste senzori de consum tip VA420 pe toate liniile de productie.

Inapoi